אימון פסיכו-קריאטיבי הוא תהליך בן 10 מפגשים שמתמקד בהעצמת הקשר בין שפת הרגשות האותנטית לבין השפה היצירתית הטבעית באופן שמאפשר לאדם לשפר את יכולות ההתמודדות שלו עם אתגרים משמעותיים בחייו.
התהליך מבוסס על מפגשים (פיזי או זום) עם מאמנת פסיכו-קראטיבית שעברו הכשרה מתאימה להוביל תהליך שכזה.
במפגשי האימון יש שילוב מיוחד של שיחה ותרגילי כתיבה באופן שבו כל מפגש הוא סוג של "טיול אל הלא נודע" שבמהלכו האדם לומד על עצמו, דרך התרגילים הפסיכו-קראטיביים והשיחה, דברים חדשים לגבי האפשרויות שלו לגשת לנושאים תקועים בחייו מזווית יותר גמישה, יותר יצירתית ופעמים רבות גם מפתיעה מאד את האדם עצמו ואת הסובבים אותו.
המאמנת הפסיכו-קריאטיבית עושה שימוש רב, לאחר שעברה את ההכשרה המתאימה לכך, באינטואיציה שלה שמאפשרת לה להיות בקשב הן לתכנים הנאמרים באופן גלוי וישיר והן לתכנים שמועברים בשיחה, באופן סמוי ועקיף. את המידע האינטואיטיבי הופכת המאמנת לתרגילים פסיכו-קריאטיביים שמאפשרים לאדם להתבונן פנימה ולהכיר חלקים נוספים ב"סיפור" שלו מבלי שהדבר יחייב הסברים מפורטים.
וזהו המסר המרכזי של אימון פסיכו-קראטיבי: הסיפור הרגשי של אדם הוא לרוב סיפור שמתנהל במרחבים לא מילוליים ואפילו במידה רבה "לא הגיוניים".
עם זאת, כלים שמחברים את המטען הרגשי לתנועה חוזרת דרך תרגילים מתאימים, עוקפי צנזורה פנימית ועוקפי שיפוטיות עצמית מאפשרים לאותו סיפור רגשי לנוע, להשתחרר ולהפוך לפעילות שגרתית מרפאה גם אם אינו מובן לחלוטין, בינתיים. מה שמיוחד הוא שהחוויה האנושית של השחרור וההקלה מגיעים כאן, באימון פסיכו-קריאטיבי, הרבה לפני שהשכל וההיגיון מסוגלים להסביר את שקרה.
יש גם להדגיש שהאימון הפסיכו-קריאטיבי משלב תרגול ביתי של הטכניקה הפסיכו-קראטיבית מתוך מטרה להביא את האדם להפנמה של היכולת הזו שלו, להתמודד כך עם מה שמצוי בתוכו ולכוון אותו לעתיד, לאחר סיום התהליך, בו יוכל להמשיך להיעזר באותם כלים בכל עת, ובכך גם להיות המאמן הראשי, של עצמו.